“De wereld komt naar ons toe”

“De wereld komt naar ons toe”

Zo af en toe krijgen we bezoek uit Nederland in ons klein Mediterraans dorpje hier in Slovenië. Zoals Marcella & Eric, beide gepassioneerde ondernemers die momenteel in een door hun zelf verbouwde & off-the-grid camperbus door Europa trekken en daardoor nooit vanuit één plek hoeven te werken. Kortom, mensen dus met unlimited mobiele data, lef, ondernemerschap en skills om dit gewoon te doen.

Zo komt de wereld een beetje naar ons toe zegt Ursula nog

Voor de kinderen betekent dit weer een spannende kijk op wat er buiten hun eigen Sloveense/Nederlandse wereldje allemaal gaande is. Ik geneer me een beetje hoe ze de oren van Eric er bijna afvragen, maar tegelijkertijd luister ik natuurlijk stiekem mee naar wat ze allemaal vragen 🙂

Het begint al te schemeren als we op de weg terug zijn van de wijnkelder.

Vanuit het vat een vol glas wijn onder je neus

Op bezoek komen bij ons betekent ook ervaren & kunnen proeven van het leven hier. En daar hoort natuurlijk ook de lokale wijnen van onze kleine Sloveense zelfstandige wijnboeren bij.

Verser kan je Teran niet proeven. #barreltasting

Werkplek met uitzicht

Er is ook tijd voor werken – Marcella is mede-eigenaresse van Girls Who: een online magazine, waar zij samen met meerdere levensgenieters de fijnste tips delen voor een bourgondische levensstijl. Daarnaast heeft ze Who Media: een visual marketing bureau voor duurzame merken. Ons terras met uitzicht op de wijngaarden en Nanos is dan ook de designated werkplek voor deze dagen.

Dagboek van een ondernemer

Nieuwsgierig hoe ze het voor elkaar krijgt? Lees dan snel het hele interview van Mañana Mañana om een beeld te krijgen hoe zo’n week van ondernemer Marcella eruit zag!

Beelden: Marcella Kramer

De wijnen

Naast Pinela (2017) uit de Vipava vallei proefde we verschillende (jaren & wijngaarden) Malvazija,  Teran & cuvée wijnen uit ons Karst gebied.


FacebookTwitterPinterestEmail