Kraški teran ook in Nederland!

Kraški teran ook in Nederland!

Wist je dat je van Kraški teran ook in Nederland kan genieten? Deze krachtige, dieprode wijn met bosvruchten smaak en speelse zuurgraad is zeer rijk aan ijzer en antioxidanten. Uiteraard vers getapt op bestelling zodat je m’n kan proeven zoals wij het hier doen – rechtstreeks uit ‘t vat.

De ijzerrijke “terra rossa” bodem hier zorgt ervoor dat de met de hand geplukte Refosco druif een wijn geeft met zeer unieke aroma en smaak, die zich moeilijk laat vergelijken met andere wijnen.

Teran is een jonge wijn met een vol karakter; eigenwijs, maar als je eenmaal kennis maakt, heb je kans op levenslange liefde.

Verse teran gereed voor verzending.

Teran is ook bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen die het gevolg zijn van talrijke minerale stoffen en melkzuren. Eén van de eerste vermeldingen van Teran dateert uit de veertiende eeuw, toen het uit keramische flessen werd bediend aan keizerlijke gezanten.

Alleen wijn die van geselecteerde – helemaal gezonde en rijpe druiven is gemaakt mag de naam Teran PTP (Erkende traditionele benaming) dragen.

Teran is een droge wijn en gaat perfect samen met Karst pršut en andere gedroogde vleesproducten, wild en rood vlees & pittige kaas.

Nieuwsgierig?

FacebookTwitterPinterestEmail