Orange wine deze feestdagen?

Orange wine deze feestdagen?

Zo trots. Dat we hem hebben. Orange wine. Rechtstreeks uit het hart van Brda, hét mekka van de orange wines. Nog geen maand geleden stonden we in de kelder van Primož Kumar, onze biologische wijnboer naast het wijnvat van z’n Pinot Grigio van 2017. Gereed om kennis te maken.

Zachtjes klaterde de wijn direct uit ‘t kraantje in onze glazen.

Primož stond met een teruggehouden glimlach naar ons te kijken terwijl we de wijn tot ons namen; onze neus, ogen en mond vertelde ons op de meest aangename manier dat hij als prijswinnende wijnboer precies in huis heeft om een zo natuurlijk mogelijke orange wijn te maken.

Met 4 dagen van maceratie, de juiste balans van tannines & aroma is deze orange wijn een genot voor alle zintuigen. Robuust & uitgesproken, mooie orange zweem en honing achtige aromas van noten, appel en jeneverbes.

Natuurlijke aanpak

De kleur en ook de tannines die de schillen, pitten en stelen hebben afgegeven, zorgen vaak voor een heerlijk & breder uitwaaierend geur- en smaakspectrum. Gewoon drinkbaar, maar ook goed gastronomisch in te zetten. Je drinkt de wijn gekoeld maar door de tannines kun je ze zelfs combineren met vlees gerechten.

Perfect dus voor de komende feestdagen.

Nieuwsgierig?

Pinot Grigio, Orange wijn van 2017

Lees alles over de exclusieve PRE-ORDER van deze Pinot Grigio.

Te bestellen tot 11 December