Vorige week hadden we Hans & Marloes op bezoek, die al 6 maanden op wereldreis waren en terwijl ze door Slovenië reisden er voor kozen om ook bij ons langs te komen in het Kras gebied.

Heel gezellig en geen enkel bezoek gaat weg hier voordat de lokale wijnen geprobeerd zijn!

Een volle sterrenhemel boven ons. Een stilte waar je nog veel meer van wilt genieten en waarvan je normaal niet weet dat je dit eigenlijk zo mist.

Foto gemaakt door Marloes & Hans.

Het was dan ook heerlijk om hun post achteraf te lezen die ze schreven hadden over het bezoek bij ons. En het beantwoord ook nog eens waarom we eigenlijk er voor gekozen hebben om hier te gaan wonen.

Van Amsterdam centrum naar Ponikve in Slovenië. Inspirerend en mooi om met hun te spreken en te leren over dit land. We proeven van hun pure wijnen, welke ze samen verkopen met de lokale wijnboeren.

Foto gemaakt door Marloes & Hans.

We wandelen lang met Auke en hond Pika door het prachtige ongerepte heuvellandschap vol kleine prive wijngaarden. Mooie oude dorpjes, geen toeristen. Helemaal geen andere mensen gezien zelfs.

De wijnen

Na een gezellige avondje proeven was voor Marloes toch wel de frisse Pinela de winnaar, en voor Hans de stevige Teran.

Wil je ook ervaren hoe de wijnen uit de Vipava vallei en Kras gebied smaken? Bestel eenvoudig online en wij zorgen dat je bestelling getapt & verzonden vanuit Slovenië.

FacebookTwitterPinterestEmail

SaveSave