Wijnen, uit een beschermd natuurgebied

Wijnen, uit een beschermd natuurgebied

Wist je dat onze Sloveense wijnen uit een beschermd natuurgebied komen? Het Kras gebied is namelijk een erkend Natura 2000 gebied waar bepaalde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd worden om de biodiversiteit te behouden.

Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie.

Dit netwerk vormt de hoeksteen van het beleid van de EU voor behoud en herstel van biodiversiteit. Natura 2000 is niet enkel ter bescherming van gebieden (biotopen), maar draagt ook bij aan bescherming van soorten (en hun habitats).

Kijk voor alle details op ec.europa.eu

Slovenia Green Destination

Sinds kort zijn onze gemeenten hier in het Kras gebied ook nog eens de winnaars van de Slovenian Green Destinations geworden. Sežana kreeg brons en Komen goud! Naast Komen mogen alleen de gemeentes Bled, Podčetrtek, Rogaška Slatina en Ljubljana dit keurmerk dragen!

Kijk voor alle details op Slovenia.info

Wij kiezen voor een duurzame verpakking voor onze kwaliteitswijnen

Omdat de wijn niet blootgesteld wordt aan lucht oxideert deze niet en blijft deze langer vers. En je tapt zelf gerust zoveel je wilt. Dus geen half lege flessen in de koelkast en geen rondje naar de glasbak. Daarnaast zijn ze zijn milieuvriendelijk en lichtgewicht & uitstekend om als een pakket op te sturen.


FacebookTwitterPinterestEmail