Wijnkelder
Kelder
Oogsttijd
Vers uit ‘t vat
FINOVINO wijnbox
Teran en bbq

Kraški Teran

Vanaf 5,77 per fles

Deze dikke vurige rode wijn, is één van de belangrijkste producten van de Karst-bodem. Bosvruchten smaak en speelse zuurgraad, zeer rijk aan ijzer en antioxidanten.

Smaak is eigenwijs, maar als je eenmaal kennis maakt, heb je kans op levenslange liefde.

Handgeplukte oogst & 100% vegan.
Wijnbox MediumWijnbox MediumWijnbox LargeWijnbox Large
Wissen
SKU: TERAN-P1 Category: Tag:
FacebookTwitterPinterestEmail

Beschrijving

Deze dikke vurige rode wijn, is één van de belangrijkste producten van de Karst-bodem. De ijzerrijke “terra rossa” bodem zorgt ervoor dat de Refosco druif een wijn geeft met zeer unieke aroma en smaak, die zich moeilijk laat vergelijken met andere wijnen.

Teran is een jonge wijn met volle smaak; verdere rijping verandert de kenmerken volledig en zijn ze geleidelijk aan vergelijkbaar met die van rode wijnen uit andere delen van de wereld. Vandaar dat deze vaak opgedronken wordt voor het nieuwe wijnjaar.

Teran is ook bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen die het gevolg zijn van talrijke minerale stoffen en melkzuren. Eén van de eerste vermeldingen van Teran dateert uit de veertiende eeuw, toen het uit keramische flessen werd bediend aan keizerlijke gezanten.

Het aroma lijkt op de geur van wilde bessen en de donkerrode kleur geeft je het gevoel om zelf de wijn van de keizer te drinken. Alleen wijn die van geselecteerde – helemaal gezonde en rijpe druiven is gemaakt mag de naam Teran PTP (Erkende traditionele benaming) dragen.

Het is een droge wijn en gaat perfect samen met Karst pršut en andere gedroogde vleesproducten zoals prosciutto (pršut) en pancetta, wild en rood vlees & pittige kaas.

Extra informatie

Streek

Kras

Oorsprong

Ponikve, Sežana, Slovenië

Wijnboer

Škabar

Oogst

September 2018

Oogst wijze

Handgeplukte oogst. Tijdens het jaarlijkse oogstfeest gaan families & vrienden van wijngaard naar wijngaard om de druiven met vele handen te plukken. Hierdoor worden zorgvuldig alleen de rijpe en kwaliteitstrossen geplukt, eventuele beschimmelde druiven verwijderd en de overgebleven druiven bijven hangen of op de grond gegooid als natuurlijke bemesting.

Vegan

100% Vegan. Voor deze wijn zijn geen dierlijke bijproducten gebruikt.

Alcohol percentage

12%

Gewicht kg
Afmetingen Niet beschikbaar
Maak je keuze

Wijnbox Medium, Wijnbox Large

Oogst

Škabar

Darko heeft de wijngaarden van z’n schoonvader overgenomen. Samen met zijn twee zonen zijn ze langzaam aan het uitbreiden.

Lees verder

Bereken hoeveel & welk formaat wijnbox je nodig hebt voor een feestje. Let op: hier gaan we er vanuit dat er alleen wijn gedronken en geschonken wordt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…

Momenteel verzorgen we bestellingen als VIP. Mail ons jouw wensen.
Sluiten