Over ons, Slovenië en verse wijn drinken

Van Amsterdam naar een klein Mediterraans dorpje.

Waar pršut cultuur is, en de lokale wijn geschonken wordt uit het vat.

Ons verhaal

Na tien jaar (bijna)hartje-centrum Amsterdam, hadden we genoeg van het drukke & bruisende stadsleven.

We verhuisden ons gezin en ontwerpburo naar het groene & de rust van Slovenië. En zo was het dat Ursula weer thuis was, en Auke een buitenlander werd.

Alweer zo’n vier jaar geleden kochten we een 130 jaar oude stenen huis in het Kras wijngebied. In een piepklein dorp, waar bijna elk gezin eigen wijn maakt. En dat is waar we voor het eerst van heel dichtbij het verzorgen van druiven en het rijpen van de wijn mee konden maken.

Hier kon Auke voor de eerste keer in z’n leven verse wijn uit het vat proeven. Zonder toevoegingen om wijn langer houdbaar te maken. Zonder de bekende fles die zo nodig lijkt te zijn om wijn te moeten zijn in Nederland.

Verse wijn is levende wijn

En dat – dat is iets héél anders. Dat is iets dat we echt wilde delen met onze landgenoten. Dat, en uit pure enthousiasme voor deze prachtige wijnen, de mensen en het land hebben we FINOVINO opgezet.

Ursula Lavrencic

Iedere dag een glaasje Teran

 

Auke Touwslager

Drinkt liefst Zelen & Teran

 

Slovenië

Slovenië ligt op zo’n duizend kilometers van Nederland, richting de Adriatische zee. Het telt 2 miljoen inwoners en het is één van het meest beboste gebieden van Europa. Het landschap is zeer gevarieerd, van hoge bergen tot aan een Mediterrane kustlijn. Het klimaat is goed, en we zijn grotendeels buiten te vinden. Mensen zijn vriendelijk, houden erg van tuinieren en wandelen graag in de bergen. Met de economie gaat het redelijk en alles is dichtbij. Redenen genoeg dat we na een “proefjaar” besloten om hier te blijven.

Nederland

Slovenië

Finovino op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Maandag is tapdag.

De wijnmakers zorgen ervoor dat elke week uw wijn vrijwel direct uit het vat met de koerier mee kan gaan. Daarvoor hebben we een afspraak dat alle bestellingen die in de week voor maandag einde dag geplaatst zijn, dinsdag verstuurd worden.