De Sloveense wijn komt naar je toe deze zomer!

De Sloveense wijn komt naar je toe deze zomer!

Voor alle vakantiegangers & wijnliefhebbers die niet naar Slovenië komen; we zorgen er graag voor dat je ook gewoon thuis van Sloveense kwaliteitswijnen kan genieten! Van vat tot glas, exclusief op bestelling voor je getapt. Eigenlijk gewoon hoe we hier wijn drinken.

Wat heel bijzonder is dat er zoveel kleine zelfstandige wijnboerenfamilies zijn die de heerlijkste wijnen maken. Die elke dag trots en gedreven bezig zijn met de bron van hun levensonderhoud. Waar in hun wijnkelder kleine ontdekkinkjes wachten, en die ieder jaar net weer anders smaken. Alles behalve industrie wijnen dus.

 

Tussen de zee en de Alpen

Maar geloof niet alleen ons woord! We kregen een mailtje van een liefhebber met een leuk artikel van Kita van Slooten voor RTL-Z, die ook de witte Rebula wijn beschrijft.

Alleen al voor de wijnen kun je een vakantie naar Slovenië boeken.

Slovenië is hot. Zowel het land als de daar geproduceerde wijnen krijgen steeds meer naamsbekendheid. De wijnregio’s zien het aantal toeristen toenemen en wijnproducenten openen hun kelders om te laten zien wat de Sloveense wijn zo bijzonder maakt.

En mocht je toch overwegen naar Slovenië te komen – er staan ook veel tips in! Kom je naar de Vipava vallei? Overweeg dan ook een wijntoer met de vriendelijke jongens van Winestronaut. Zeker de moeite waard en je kans om ook bij één van die kleine zelfstandige wijnboerenfamilies langs te gaan.

Kleinschalig en ambachtelijk

Onze wijnen worden gemaakt door kleine zelfstandige wijnboeren, en het feit dat de wijnen ook vegan zijn is meer een bijkomst hierdoor. Maar wel iets waardoor we nu nóg trotser zijn op onze Sloveense authentieke wijnen!