Wijn serveren met smaak

Wijn serveren met smaak

Wonen tussen de Sloveense wijnboeren. Dat betekent dat je minstens een glaasje van hun wijn proeft als je op bezoek gaat. Niet uit een fles met etiket, maar uit een klassiek karafje. En er wordt gerust nog een keer naar ‘t vat in de wijnkelder gelopen om deze bij te vullen.

Zo de wijn te serveren heeft ook z’n redenen. Door deze te laten ‘ademen’ komt deze vaak meer tot z’n recht. Dit proces heet decanteren of karafferen. Onze jonge witte wijnen openen al in een goed glas (maar dat is een ander blogpost waard), maar het werkt ook goed om de wijn op de juiste schenktemperatuur te krijgen.

Serveren uit een karaf gaat hier over de wijn. Een eerlijk verhaal zonder etiket.

Wijn uit een karaf wordt vaak nog met het (on)bekende huiswijntje geassocieerd. En wijnbox verpakkingen hebben door het verleden ook voor veel mensen een associatie met goedkope wijn. Juist in deze tijd kiezen wij en steeds meer wijnmakers met jonge kwaliteitswijnen bewust voor deze duurzame verpakking. En daar komt de kunst & stijl van serveren weer door terug.

Inspiraties

We hebben enkele mooie voorbeelden verzameld – van klassiek tot modern.Onze wijnboxen zijn een hele bewuste keuze voor onze kwaliteitswijnen

Omdat de wijn niet blootgesteld wordt aan lucht oxideert deze niet en blijft deze langer vers. En je tapt zelf gerust zoveel je wilt. Dus geen half lege flessen in de koelkast en geen rondje naar de glasbak. Daarnaast zijn ze zijn milieuvriendelijk en lichtgewicht & uitstekend om als een pakket op te sturen.


FacebookTwitterPinterestEmail